Take care of your health, there's no second chance.

Vegán “sajtos” kiflik

Vegán “sajtos” kiflik

Szeretek reggelire valamilyen péksüteményt fogyasztani. A sajtos kiflit különösen szeretem, azonban az utóbbi időben úgy vettem észre, hogy a szervezetem nem szereti annyira sajtot, mint ahogyan azt én szeretném 🙂
Ezért kezdtem el keresni, sajt helyettesítésre alternatívát. A Violife sajtokat találtam egyelőre ár-érték arányban a legjobbnak, abból is füstölt sajt ízű verziót.

A kiflik elkészítése rendkívül egyszerű és nem sok hozzávaló kell hozzá:

  • 370 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 90 g búza finom liszt
  • 40 g búza sikér
  • 40 g kókuszkrém
  • 50 g margarin
  • 285 ml víz
  • 10 só
  • 11 g élesztő
  • Violife sajt (füstölt ízesítésű tömb)

Először kimértem a száraz hozzávalókat és összekevertem. A margarint mikróban megolvasztottam. Majd egy kenyérsütőgép vagy dagasztógép üstjébe mértem a hozzávalókat, először a szárazakat majd a kókuszkrémet és  a margarint.  Sima nem ragacsos tésztát dagasztattam a géppel, majd meleg helyen duplájára kelesztettem (általában átteszem egy kelesztő tálba). Ehhez most kb. 22  fokon 30-40 perc kellett.

Miután megkelt a tészta 10 egyenlő részre osztom. Háromszög alakúra nyújtom őket és feltekerem, majd reszelt Violife sajttal megszórom. További 30 percig kelesztem, ez idő alatt elő melegítem a sütőt 200 fokra (alul-felül sütés).

A kiflik 20-25 perc alatt ropogósra sülnek. Egy késsel azonban érdemes ellenőriznünk, hogy megfelelően átsültek-e.

Jó étvágyat!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..