Take care of your health, there's no second chance.

Házi pilóta keksz (cukormentes, vegán)

Házi pilóta keksz (cukormentes, vegán)

Házi pilótakeksz (cukormentes, vegán)

Pár hete Anyukám vegán, cukormentes pilóta keksszel lepett meg engem és a nővéremet. Mondanom sem kell mennyire örültünk neki. Ezt a receptet osztom, most meg veletek 🙂

Hozzávalók:

100g fehér liszt, 200 g tk. tönkölyliszt, 50 g zabpehely liszt, 50 g rizsliszt

250 g margarin

50 g négyszeres erejű édesítő (eritrit, stevia keveréke)

1,5 ek vanília aroma (ízlés szerint lehet több)

csipet só

0,5 dl növényi tej, (kókusztej)

1,5 ek kakaópor

 

krémhez:

150g margarin

150g étcsokoládé

20g negyedannyi

1 dl növényi tej

1-2 teáskanál rumaroma

 

Elkészítés:

A keksz elkészítéséhez a lisztet morzsoljuk szét a margarinnal, tegyük hozzá az édesítőt és a csipet sót. Vegyük ketté és az egyik feléhez adjunk vanília aromát és a növényi tej felét, a másik feléhez pedig a kakaó port és a növényi tej másik felét. Ha nem áll össze pár csepp vizet tehetünk hozzá, de nekünk elég volt a leírt folyadék mennyiség. A kész tésztákat tegyük fóliába és hűtőbe 30 percre.

Ezt követően sodorjuk ki kb 4-5 mm vastagra és szaggassunk 3 cm átmérőjű korongokat. Sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük a fehér és barna korongokat is 12-14 percig, 180 fokos sütőben. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni. Ebből a mennyiségből kb 66-68 korong lesz színenként.

Krém:

Hőálló tálba tesszük az összetördelt csokit, a feldarabolt margarint, rászórjuk az édesítőt, ráöntjük a növényi tejet és a rumaromát. Egy lábosba vizet teszünk és rátesszük a hőállótálat az alapanyagokkal és felolvasztjuk vízgőz felett. Addig keverjük, amíg egyneművé nem válik.

Ha készen van folyamatosan kevergetve hűtjük. Ha nem keverjük, kicsapódik a vaj. Akkor jó a krém állaga, amikor már nem folyik, hanem kb. puding sűrűségű, mert ha hígabb lefolyik a korongokról.

Ha kihűlt a krém a korongokat összeragasztjuk vele, egy fehér és egy barna párosításban.

 

Másnap a legjobb fogyasztani, de azért kóstoljátok meg, ha elkészült 🙂



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.