Take care of your health, there's no second chance.

Gyümölcs tortácskák (tej és cukormentes)

Gyümölcs tortácskák (tej és cukormentes)

Egy finom tavaszi édesség, édesanyám “tollából” 🙂

Gyümölcs tortácskák (tej és cukormentes)

Hozzávalók:
6 db szilikon mini pite forma
a piskótához:
60g finom liszt
120 g zabpehely liszt
6 db tojás
1 ek négyszeres erejű eritrit-stevia keverék
a krémhez:
4 dl mandula tej
2,5 tk négyszeres erejű eritrit-stevia keverék
1 tasak (40g) vaníliás pudingpor
Díszítéshez:
Tetszőleges gyümölcsök (most 12 db közepes eper)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat ketté választjuk a sárgáját habosra keverjük az édesítővel, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, majd apránként óvatosan sárgájás lisztes masszához forgatjuk. A masszát a formákba öntjük. Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A krémhez 1 dl mandulatejet csomómentesre keverjük a pudingporral. A maradék 3 dl tejet felmelegítjük egy lábosban, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a pudingport. Sűrű pudingot főzünk és addig kevergetjük, amíg langyosra nem hűl. Utána a tortácskákra adagoljuk és az epreket megmosva félbe vágva a tetejére tesszük.
Jó étvágyat!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.