Take care of your health, there's no second chance.

Sós kis perec (tejmentes, vegán)

Sós kis perec (tejmentes, vegán)

Nálunk nem múlhatott Karácsony gyerekkoromban a jó kis sajtos vagy sós perec nélkül.
Ezt a receptet osztom most meg veletek 🙂

Sós kis perec (teljeskiőrlésű vegán)

Hozzávalók:

A tésztához:

320 g teljes kiőrlésű liszt

130 g fehérliszt

200 g margarin

7g porélesztő (0,5 kg liszthez elegendő)

2-2,5 dl víz

A sósmázhoz:

1 ek liszt

0,5 ek só

Elkészítés:

Összekeverjük a két féle lisztet a sóval és az élesztővel, majd elmorzsoljuk a margarint a lisztkeverékkel majd folyamatosan adagolva vizet nem túl kemény, jól nyújtható tésztát gyúrunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul-felül sütés)

A tésztát kinyújtjuk körülbelül 1,5 cm vastagra majd perec szaggatóval kis pereceket szaggatunk belőle. Sütőbe tesszük és amikor már kicsi kérget kaptak perecek (kb. 10 perc, de érdemes megkopogtatni tetejüket), akkor rá kenjük a sós mázat majd visszatesszük őket a sütőbe még 15 percre, amíg ropogósra nem sülnek. Ezt műveletet ismételjük addig amíg el nem fogy tésztánk J

 

Jó étvágyat!

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.