Take care of your health, there's no second chance.

Kakaós “fonott” kalács

Kakaós “fonott” kalács

Hozzávalók:

  • 275 g teljes kiőrlésű liszt
  • 125g finom liszt
  • 50 g búza sikér
  • 180 ml víz
  • 130 g margarin
  • 1 tojás + (1 a kenéshez)
  • 18 g négyszeres erejű édesítő
  • 7g instant élesztő (0,5kg liszthez elegendő élesztő)
  • 2 ek keserű kakaópor 3-4 ek xilit a kakaós töltelékhez + egy kis margarin a kenéshez

 

Kimérjük liszteket és összekeverjük sikérrel, élesztővel és az édesítővel. A margarint felolvasztjuk. Egy dagasztó gép üstjébe ütjük a tojást a tojást a liszt és a folyadék körülbelül felét beleöntjük, majd fokozatosan adagoljuk a maradék lisztet, olvasztott margarin és vizet.
30 percet kelesztjük, majd kisodorjuk körülbelül 2-3 cm vastagra, meg kenjük kevés olvasztott vajjal és megszórjuk xilittel elkevert kakaóporral.

Feltekerjük, hosszában ketté vágjuk és „összefonjuk” és további 30 percet kelesztjük. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 170 fokra (alul-felülsütés). Sütés előtt tojással le kenjük és 30-35 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.