Take care of your health, there's no second chance.

Almás zabkorpás muffin (gluténmentes, tejmentes)

Almás zabkorpás muffin (gluténmentes, tejmentes)

Hozzávalók (kb. 25 kisebb darabhoz):

  • 60 g zabkorpa
  • 300 g zabpehely liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 2 tk. fahéj
  • 2 tojás
  • 6 ek olaj
  • 30 g négyszeres erejű édesítő
  • 6 db közepes méretű alma lereszelve (nekem most 510 g lett, lehet kevesebb és több is a víz mennyiségét ehhez mérten módosítani kell)
  • 1,5-2dl víz

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 190 fokra (alul-felül sütés).

Az kimérjük a lisztet, zabkorpát és összekeverjük a sütőporral valamint a fahéjjal. Az almákat nagylyukú reszelőn le reszeljük (nem szükséges kinyomkodni, hiszen az alma nedvesség tartalma lazítja a tésztát). A tojásokat habosra keverjük az édesítővel, majd hozzá adjuk az olajat. Ezután kanalanként adagolva beleforgatjuk a lisztet. Az almát és vizet kevergetés közben folyamatosan adagoljuk. Közepesen sűrű lágy, laza masszát kell kapnunk. Muffin formákba töltjük és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük!).

Jó étvágyat!

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.