IR barát palacsinta

Egy igazi klasszikust hoztam most nektek IR barát formában. Gyerek korom óta töretlen népszerűségnek örvend nálam a palacsinta. Szerintem egyike az egyik legjobban és legkönnyebben variálható fogásoknak. Azt szeretem benne a legjobban, hogy nem csak desszertként hanem egy tartalmas leves mellé második fogásként is tökéletesen megállja a helyét.
Lássuk is a hozzávalókat:
380 g zabpehely liszt
100 g búza finomliszt
4 tojás
5 dl víz
2 dl mandula tej
1 csipet só
1 tk négyszeres erejű édesítő
1,5 ek olaj
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük az édesítővel és a sóval, majd apránként adagoljuk hozzá a lisztet és vizet. Híg, könnyen folyó masszát kell kapnunk, amit fel forrósított (kiolajozott) serpenyőben kisütünk.
Ebből a mennyiségből kb. 25 db közepes méretű palacsinta lesz.
Most fahéjjal és édesítőszerrel párolt almával töltöttem meg és csokoládé szósszal díszítettem a tetejét.
Jó étvágyat!