Take care of your health, there's no second chance.

IR barát palacsinta

IR barát palacsinta

Egy igazi klasszikust hoztam most nektek IR barát formában. Gyerek korom óta töretlen népszerűségnek örvend nálam a palacsinta. Szerintem egyike az egyik legjobban és legkönnyebben variálható fogásoknak. Azt szeretem benne a legjobban, hogy nem csak desszertként hanem egy tartalmas leves mellé második fogásként is tökéletesen megállja a helyét.

Lássuk is a hozzávalókat:

380 g zabpehely liszt
100 g búza finomliszt
4 tojás
5 dl víz
2 dl mandula tej
1 csipet só
1 tk négyszeres erejű édesítő
1,5 ek olaj
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük az édesítővel és a sóval, majd apránként adagoljuk hozzá a lisztet és vizet. Híg, könnyen folyó masszát kell kapnunk, amit fel forrósított (kiolajozott) serpenyőben kisütünk.
Ebből a mennyiségből kb. 25 db közepes méretű palacsinta lesz.

Most fahéjjal és édesítőszerrel párolt almával töltöttem meg és csokoládé szósszal díszítettem a tetejét.

Jó étvágyat!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..