Take care of your health, there's no second chance.

Amerikai palacsinta -igazi málna pudinggal (vegán)

Amerikai palacsinta -igazi málna pudinggal (vegán)

Véleményem szerint szinte nincs olyan ember aki ne szeretné a palacsintát valamilyen formában. Nekem az egyik kedvenc desszertem, hiszen rengeteg féle képpen variálható, egyszerűen elkészíthető és csak egy kis türelem kell a kisütéséhez. Nagyon szeretem a ún. hagyományos verzióját is, azonban ahhoz már találhattok receptet a Facebook oldalamon, így most az amerikai palacsinta receptjét hoztam el nektek – ami ráadásul vegán is.

A palacsintához pudingot készítettem málnából, mondanom sem kell, hogy nem tartott ki sokáig ez a desszert 🙂

A palacsinta tésztához szükségünk lesz:

  • 160 g búza finomlisztre
  • 225 g zabpehely lisztre
  • 120 g teljes kiőrlésű lisztre
  • 80 g margarinra
  • 2 evőkanál négyszeres erejű édesítőre (eritrit-stevia keveréke)
  • 6 teáskanál útifűmaghéj+ 3 dl víz
  • 4 dl mandula tej
  • 4 dl víz
  • 0,5 cs sütőpor
  • 4 dl víz

A puding elkészítéséhez az alábbi hozzávalók kellenek majd:

  • 4-500 g málna
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt
  • annyi víz, ami épphogy ellepi a málnát
  • 100 ml kókuszkrém
  • édesítőszer ízlés szerint (1-2 teáskanál négyszeres erejű édesítő)

A palacsinta elkészítésekor először beáztatjuk a 6 teáskanál útifűmaghéjat 3 dl vízbe. Utána kimérjük a liszteket és összekeverjük a sütőporral. Megolvasztjuk a margarint majd alaposan elkeverjük benne az édesítőszert, hogy felolvadjon. Utána összekeverjük kocsonyássá vált útifűmaghéjjal (legyünk türelmesek! Lehet, hogy nehezen fog összekeveredni, de kitartás! ;)) Utána fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet mandula tejjel és vízzel együtt, amíg egy jó sűrű majdhogynem nokedli állagú tésztát nem kapunk. Ha készen vagyunk forrósítsunk fel egy serpenyőt, amit nagyon vékonyan kenjünk ki olajjal. Evőkanál segítségével formázzuk kis lapos korongokat, majd süssük pirosra mindkét oldalát és készen is vagyunk. Folytassuk, amíg el nem fogy a tésztánk.

A málna puding elkészítése még ennél is egyszerűbb. Mossuk meg a málnát és öntsük egy kisméretű (kb. 1 liter űrtartalmú) fazékba. Engedjünk rá annyi vizet ami épphogy ellepi, adjuk hozzá az édesítőszert, a kókuszkrémet forrásig főzzük. Ezután keverjük ki a zabpehely lisztet, majd a keményítőt egy kevés vízzel és folyamatos kevergetés közben adjuk a málnához. Kevergetve főzzük amíg be nem sűrűsödik, majd vegyük le a tűzről.

A palacsintát málnával és málnakrémmel rétegezve tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Az Instagram oldalomon találtok egy guszta kis videót is a palacsintáról, itt.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.