Take care of your health, there's no second chance.

Igazán puha linzer karika (cukormentes, tejmentes, vegán recept)

Igazán puha linzer karika (cukormentes, tejmentes, vegán recept)

Ünnepek környékén nálunk is gyakran elő kerül a linzer, amelyet idén Anyukám vegán és ir-barát verzióban készített el a gyerekei nagy örömére 🙂 Ez recept azoknak kedvez igazán akik azt szeretik, amikor linzer karika igazán puha, szinte elolvad a szádban…

Lássuk a hozzávalókat:

A tésztához szükségünk lesz a következőkre:

400g liszt (280 g teljes kiőrlésű búza, 120 g búzafinom liszt)

250g margarin

100g xilit vagy 25g négyszeres erejű édesítő (eritrit-stevia keveréke)

1 nagy evőkanál vanília aroma

1 narancs leve

1 tk sütőpor

1 narancs és 1 citrom reszelt héja

csipet só

A sütemények töltéséhez házi vagy boltban vásárolt cukormentes baracklekvárt használhatunk.

Elkészítés:

A lisztet, sót, sütőport elmorzsoljuk a margarinnal és a citrom és narancs reszelt héjával. Majd hozzáadjuk a vanília aromát és a narancs levének segítségével összegyúrjuk a tésztát. A kész tésztát alufóliába csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Ha letelt az egy óra, kivesszük, kicsomagoljuk. Enyhén lisztezett deszkára tesszük és kb 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. Vigyázzunk, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!

A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük.

Ha kihűltek a megsült tészták, akkor egy telit és egy lyukasat lekvárral megtöltünk.

Dobozban másnapra szépen megpuhulnak.

Jó étvágyat! 🙂

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.