Take care of your health, there's no second chance.

Sacher kocka (glutén, cukor és tejmentes recept)

Sacher kocka (glutén, cukor és tejmentes recept)

Hozzávalók:
A tésztához:
370 g zabpehely liszt
25g keserű kakaó
1 evőkanál sütőpor
5 tojás
1 csipet só
56 g négyszeres erejű édesítő
2,5 dl víz
100g margarin
A „töltelékhez” és a mázhoz:
100-120 g cukormentes baracklekvár
100g min. 70 %-os étcsokoládé
40g margarin
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alul-felül sütés).
Az kimérjük a lisztet, kakaót és összekeverjük a sütőporral. Megolvasztjuk a margarint. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Majd a sárgáját habosra verjük az édesítővel, majd apránként adagoljuk hozzá a lisztes keveréket, az olvasztott margarint és a vizet. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, majd az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük!)
Miután a piskóta langyosra hűlt egy tálcára borítjuk, hogy az alja kerüljön felülre. Egy damil vagy vékony drót segítségével ketté vágjuk és megkenjük lekvárral, ráhelyezzük a másik lapot.
A margarin egy fazékban felolvasztjuk, majd beletesszük a kockákra tört étcsokoládét, ha felolvadt egy széles pengéjű kés segítségével eloszlatjuk a sütemény tetején majd oldalán.
A csoki bevonat megdermedése után egy felmelegített, széles pengéjű kés segítségével kockákra vágjuk.

Jó étvágyat!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.