Take care of your health, there's no second chance.

Kókusztekercs (cukor és tejmentes, vegán, valamint gluténmentessé tehető recept)

Kókusztekercs (cukor és tejmentes, vegán, valamint gluténmentessé tehető recept)

Hozzávalók a tésztához (2 tekercshez)

250 g zabpehely liszt (vagy összesen 350g garantáltan gluténmentes zabpehely liszt, így gluténmentes lesz a recept)

100 g darált háztartási keksz (figyelem glutént tartalmaz!, amennyiben gluténmentesen ennénk hagyjuk el)

2 ek natúr kakaópor

1,5 dl cukormentes mandula/kókusztej

1,5 dl víz

30g négyszeres erejű édesítő

2 tk rumaroma (elhagyható)

kevés kókuszreszelék a nyújtáshoz

Hozzávalók a krémhez:

200g margarin (fontos, hogy puha szobahőmérsékletű legyen)

150g xilit vagy 38 g négyszeres erejű édesítő

60g kókuszreszelék

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból puha, de még jól formálható tésztát készítünk, majd félre tesszük pihenni.

Ezután a krém hozzávalóit összekeverjük. Alufóliát tépünk körülbelül olyan hosszúságút, amilyen

hosszúra egy rudat szeretnénk (kb. 30 cm). A tésztát ketté osztjuk majd két külön kókuszreszelékkel

meghintett alufólia lapon kinyújtjuk. Meg kenjük a krém felével és az alufólia segítségével óvatosan

feltekerjük. Hűtőbe tesszük s körülbelül 1 óra múlva már fogyasztható is.

Jó étvágyat!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.