Tárkonyos csirkeraguleves (tejmentesen) és a mai menüm

Ezen a reggelen volt egy kis időm ügyködni a konyhában. Így reggelire amerikai palacsintát készítettem zabpehelyből csoki öntettel, amelynek a receptjét itt találjátok.
Tízórai már egy mandarint majszoltam el egy kis teljes kiőrlésű keksz és kesudió társaságában.
Ebédre tárkonyos csirke ragu levest ettem tejmentesen. Ezt a levest szerintem elég egyszerű elkészíteni és az egyik legízletesebb kiadósabb leves. A leveshez szükségünk lesz a következő hozzávalókra (4 nagy adag készítése esetén):
- 1 egész csirkemell filé
- 3 közepes méretű répa
- 1 nagy fehérrépa
- 0,5 -1 kk. fehér bors
- só ízlés szerint
- 1 közepes méretű vöröshagyma
- 1 ek tárkony
- 1 ek petrezselyem
- 1,5 dl kókuszkrém
- kevés olaj
- kb. 300 g zöldborsó
- 1-2 ek ételízesítő (pl.: Vegeta, Natur vega)
A csirkemell filét kockákra vágjuk sózzuk borsozzuk, majd kevés olajon kissé megpirítjuk. Amíg a csirkemell pirul meghámozzuk és kockára vágjuk a répákat, megpucoljuk a vöröshagymát. Miután a csirkemell megpirult hozzáadjuk a zöldségeket és felöntjük vízzel kicsit többel, mint ami épphogy ellepi (így nem lesz túl sűrű a levesünk). A vízbe bele szórjuk a tárkonyt, petrezselymet és az ételízesítőt, közepes lángon addig főzzük amíg meg nem puhulnak a zöldségek, 30 perc után érdemes először megkóstolni. Ha már minden zöldség megpuhult egy kis tálban a kókuszkrémet simára keverjük egy kis levessel, majd folyamatos kevergetés közben a leveshez öntjük. Addig főzzük még amíg fel nem forr a leves, majd félre húzzuk a tűzről és hagyjuk hűlni.
Második fogásként az ebédemhez paprikás csirkét ettem durum tésztával és egy kis savanyú uborkával. A paprikás csirkét ez alapján a recept alapján készítettem, annyi módosítással hogy tejföl helyett kókuszkrémmel habartam be.
Uzsonnám a mai napon ugyan az volt, mint a tízóraim.
Vacsorára pedig teljes kiőrlésű kenyeret ettem, csirke mell sonkával és sok-sok zöldséggel 🙂
Remélem, adtam 1-2 jó ötletet a következő étkezéseitekre.