(cukormentes,tejmentes, vegán recept)
Hozzávalók:
200 ml kókuszkrém
800 ml víz
35g étkezési keményítő
1/4 joghurt kapszula ezt használtam
1 ek cukor (csak az joghurt baktériumok elszaporodásához szükséges)
Elkészítés:
A kókuszkrémet apránként felöntöm vízzel, majd felforralom. Ha felforrt hozzáadom az egy evőkanál cukrot. A keményítőt egy bögrében folyékony állagúvá keverem kevés “tejjel” amit a fazékból merek ki. Majd a fazékba öntöm és gyors mozdulatokkal elkeverem. Az egészet addig kevergetem és még melegen tartom a főző lapon amíg közel puding állagúra nem sűrűsödik.
Ezután leveszem a tűzről és hűlni hagyom. Az edény hőtartásától függően körülbelül egy óra alatt kéz melegre hűl, ekkor hozzáadom a kapszulában lévő por negyedét amit előtte kevés vízzel elkevertem. Joghurt készítő gépembe öntöm, ami 12 órán át egyenletes hőmérsékleten tartja és ez alatt el is készül a joghurt.
Tálaláskor friss gyümölcsöket, cukormentes lekvárt keverek hozzá.
Jó étvágyat! 🙂