Kókusztekercs (cukor és tejmentes, vegán, valamint gluténmentessé tehető recept)

Hozzávalók a tésztához (2 tekercshez)
250 g zabpehely liszt (vagy összesen 350g garantáltan gluténmentes zabpehely liszt, így gluténmentes lesz a recept)
100 g darált háztartási keksz (figyelem glutént tartalmaz!, amennyiben gluténmentesen ennénk hagyjuk el)
2 ek natúr kakaópor
1,5 dl cukormentes mandula/kókusztej
1,5 dl víz
30g négyszeres erejű édesítő
2 tk rumaroma (elhagyható)
kevés kókuszreszelék a nyújtáshoz
Hozzávalók a krémhez:
200g margarin (fontos, hogy puha szobahőmérsékletű legyen)
150g xilit vagy 38 g négyszeres erejű édesítő
60g kókuszreszelék
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból puha, de még jól formálható tésztát készítünk, majd félre tesszük pihenni.
Ezután a krém hozzávalóit összekeverjük. Alufóliát tépünk körülbelül olyan hosszúságút, amilyen
hosszúra egy rudat szeretnénk (kb. 30 cm). A tésztát ketté osztjuk majd két külön kókuszreszelékkel
meghintett alufólia lapon kinyújtjuk. Meg kenjük a krém felével és az alufólia segítségével óvatosan
feltekerjük. Hűtőbe tesszük s körülbelül 1 óra múlva már fogyasztható is.
Jó étvágyat!