Kókusztejes, currys csirke (glutén, cukor és tejmentes recept)

Hozzávalók (kb. 4 adaghoz):
500g csirkemell
250 g zöldség mix (nálam most mexikói zöldség keverék volt, de használhatunk karfiolt, brokkolit is még)
só
bors
3 tk curry fűszerkeverék
4 dl kókusztej (a híg változat, a kókuszkrémet 1:3 arányban hígítani szükséges)
3 tk zabpehely liszt a szósz sűrítéséhez
olaj
200g basmati rizs
250 g zöldség mix (nálam most mexikói zöldség keverék volt, de használhatunk karfiolt, brokkolit is még)
só
bors
3 tk curry fűszerkeverék
4 dl kókusztej (a híg változat, a kókuszkrémet 1:3 arányban hígítani szükséges)
3 tk zabpehely liszt a szósz sűrítéséhez
olaj
200g basmati rizs
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. A rizst feltesszük főni.
Egy nagyobb, magas falú serpenyőben (pl.: wok serpenyő) olajat hevítünk és megpároljuk a csirkemellet, amikor pirulni kezd, hozzáadjuk a zöldségeket. Miután a zöldségek megpuhultak, hozzá öntjük a kókusztejet és beleszúrjuk a curry port. Ha már átmelegedett egy kisebb edénybe beleteszünk 3 teáskanál zabpehelylisztet, amelyet a serpenyőből kimert kevés lével csomó mentesre keverünk (így akadályozva meg a nagy hőmérséklet különbséget és ezáltal a csomósodást). Majd folyamatos kevergetés mellett az serpenyőbe öntjük. Hagyjuk felforrni, majd lehúzzuk a tűzről s rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!