Kakaós “fonott” kalács

Hozzávalók:
- 275 g teljes kiőrlésű liszt
- 125g finom liszt
- 50 g búza sikér
- 180 ml víz
- 130 g margarin
- 1 tojás + (1 a kenéshez)
- 18 g négyszeres erejű édesítő
- 7g instant élesztő (0,5kg liszthez elegendő élesztő)
- 2 ek keserű kakaópor 3-4 ek xilit a kakaós töltelékhez + egy kis margarin a kenéshez
Kimérjük liszteket és összekeverjük sikérrel, élesztővel és az édesítővel. A margarint felolvasztjuk. Egy dagasztó gép üstjébe ütjük a tojást a tojást a liszt és a folyadék körülbelül felét beleöntjük, majd fokozatosan adagoljuk a maradék lisztet, olvasztott margarin és vizet.
30 percet kelesztjük, majd kisodorjuk körülbelül 1-2 cm vastagra, meg kenjük kevés olvasztott vajjal és megszórjuk xilittel elkevert kakaóporral.
Feltekerjük, hosszában ketté vágjuk és „összefonjuk” és további 30 percet kelesztjük. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 170 fokra (alul-felülsütés). Sütés előtt tojással le kenjük és 30-35 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!