Almás zabkorpás muffin (gluténmentes, tejmentes)

Hozzávalók (kb. 25 kisebb darabhoz):
- 60 g zabkorpa
- 300 g zabpehely liszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 2 tk. fahéj
- 2 tojás
- 6 ek olaj
- 30 g négyszeres erejű édesítő
- 6 db közepes méretű alma lereszelve (nekem most 510 g lett, lehet kevesebb és több is a víz mennyiségét ehhez mérten módosítani kell)
- 1,5-2dl víz
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra (alul-felül sütés).
Az kimérjük a lisztet, zabkorpát és összekeverjük a sütőporral valamint a fahéjjal. Az almákat nagylyukú reszelőn le reszeljük (nem szükséges kinyomkodni, hiszen az alma nedvesség tartalma lazítja a tésztát). A tojásokat habosra keverjük az édesítővel, majd hozzá adjuk az olajat. Ezután kanalanként adagolva beleforgatjuk a lisztet. Az almát és vizet kevergetés közben folyamatosan adagoljuk. Közepesen sűrű lágy, laza masszát kell kapnunk. Muffin formákba töltjük és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük!).
Jó étvágyat!