Sós kis perec (tejmentes, vegán)

Nálunk nem múlhatott Karácsony gyerekkoromban a jó kis sajtos vagy sós perec nélkül.
Ezt a receptet osztom most meg veletek 🙂
Sós kis perec (teljeskiőrlésű vegán)
Hozzávalók:
A tésztához:
320 g teljes kiőrlésű liszt
130 g fehérliszt
200 g margarin
7g porélesztő (0,5 kg liszthez elegendő)
2-2,5 dl víz
A sósmázhoz:
1 ek liszt
0,5 ek só
Elkészítés:
Összekeverjük a két féle lisztet a sóval és az élesztővel, majd elmorzsoljuk a margarint a lisztkeverékkel majd folyamatosan adagolva vizet nem túl kemény, jól nyújtható tésztát gyúrunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul-felül sütés)
A tésztát kinyújtjuk körülbelül 1,5 cm vastagra majd perec szaggatóval kis pereceket szaggatunk belőle. Sütőbe tesszük és amikor már kicsi kérget kaptak perecek (kb. 10 perc, de érdemes megkopogtatni tetejüket), akkor rá kenjük a sós mázat majd visszatesszük őket a sütőbe még 15 percre, amíg ropogósra nem sülnek. Ezt műveletet ismételjük addig amíg el nem fogy tésztánk J
Jó étvágyat!