Kakaós csiga, ahogy édesanyám készíti (cukormentes, tejmentes, teljeskiőrlésű vegán recept)

Frissített recept (2017.10.06)
Hozzávalók a tésztához:
130g fehér liszt
150g tk tönköly liszt
200g tk liszt
10g búzasikér
pici só
20g négyszeres erejű édesítő kevés langyos vízben feloldva
3 ek olaj
7g szárított élesztő
1,8 dl víz
Hozzávalók a töltelékhez:
50g margarin olvasztott
25g négyszeres erejű édesítő
15g kakaópor
A tészta hozzávalóiból puha, de nem ragadós tésztát dagasztunk. Majd fél órát pihentetjük. A margarint kivesszük a hűtőből, hogy kicsit megpuhuljon.
A sütőt alul-felül sütésen 180 fokra előmelegítjük.
A töltelékhez a margarint megolvasztjuk és rákenjük a tésztára, úgyhogy tocsogjon, majd rászórjuk az édesítővel elkevert kakaóport
Rákenjük a kinyújtott tésztára (kb.: 0,5-1 cm magas) , feltekerjük és kb 2 cm-es szeleteket vágunk.
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt kész.
Jó étvágyat!
(2017.04.30) Hozzávalók a tésztához:
150g fehér liszt
150g zabpehelyliszt
200g tk liszt
pici só
20g négyszeres erejű édesítő kevés langyos vízben feloldva
3 ek olaj
7g szárított élesztő
1,8 dl víz
Hozzávalók a töltelékhez:
200-250g margarin
3 teáskanál kakaó por
55g négyszeres erejű édesítő
A tészta hozzávalóiból puha, de nem ragadós tésztát dagasztunk. Majd fél órát pihentetjük. A margarint kivesszük a hűtőből, hogy kicsit megpuhuljon.
A sütőt alul-felül sütésen 180 fokra előmelegítjük.
A töltelékhez a puha margarint összekeverjük az édesítővel elkevert kakaóval.
Rákenjük a kinyújtott tésztára, feltekerjük és kb 2 cm-es szeleteket vágunk.
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt kész.
Jó étvágyat!