Kakaós muffin – lekvárral töltve (cukormentes, tejmentes)
Kakaós muffin lekvárral töltve – Könnyű, lágy tészta barack vagy eperlekvárral megbolondítva
Régen még az inzulinrezisztenciám kiderülése előtt is nagyon szerettem muffint sütni és persze enni 🙂 Azonban teljeskiőrlésű lisztből valljuk be sokkal nehezebb könnyű muffin tésztát készíteni, pláne ha kakaóport is teszünk bele. De végre meg van tökéletes állag így gyorsan megosztom veletek is a receptet.
Hozzávalók:
- 200 g teljeskiőrlésű liszt
- 200 g búzafinom liszt
- 76 g négyszeres erejű édesítő
- 300 g margarin
- 200 g lekvár
- 30 g holland kakaópor
- 4 tojás (M-es)
- 2 csomag sütőpor
- 150 g kókusz joghurt
- 300 ml kókusztej
- Kb. 200g cukormentes lekvár (barack, eper… amit szeretnénk)
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, összekeverjük a sütőporral és kakaóval. A margarint kimérjük egy bögrébe vagy hőálló tálba tesszük és alacsony fokozaton megolvasztjuk a mikróban. Ezután a tojásokat egy robotgép segítségével habosra keverjük az édesítővel, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Amikor kicsit sűrűbb állagú már, beleöntjük a joghurtot, majd apránként adagoljuk a lisztet, az olvasztott margarint és a kókusztejet. Közepesen sűrű masszát kell kapnunk amit kisméretű merőkanállal vagy evőkanállal könnyen el tudunk oszlatni a muffin formákban.
Miután elkészült a tészta a muffin formákat félig megtöltjük vele, rákanalazunk egy teáskanál lekvárt, majd befedjük tésztával.
180 fokra előmőlegített sütőben 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megfelelően átsült-e.
Jó étvágyat!