Take care of your health, there's no second chance.

Kakaós muffin – lekvárral töltve (cukormentes, tejmentes)

Kakaós muffin – lekvárral töltve (cukormentes, tejmentes)

Kakaós muffin lekvárral töltve – Könnyű, lágy tészta barack vagy eperlekvárral megbolondítva

Régen még az inzulinrezisztenciám kiderülése előtt is nagyon szerettem muffint sütni és persze enni 🙂 Azonban teljeskiőrlésű lisztből valljuk be sokkal nehezebb könnyű muffin tésztát készíteni, pláne ha kakaóport is teszünk bele. De végre meg van tökéletes állag így gyorsan megosztom veletek is a receptet.

Hozzávalók:

  • 200 g teljeskiőrlésű liszt
  • 200 g búzafinom liszt
  • 76 g négyszeres erejű édesítő
  • 300 g margarin
  • 200 g lekvár
  • 30 g holland kakaópor
  • 4 tojás (M-es)
  • 2 csomag sütőpor
  • 150 g kókusz joghurt
  • 300 ml kókusztej
  • Kb. 200g cukormentes lekvár (barack, eper… amit szeretnénk)

Elkészítés:

A liszteket kimérjük, összekeverjük a sütőporral és kakaóval. A margarint kimérjük egy bögrébe vagy hőálló tálba tesszük és alacsony fokozaton megolvasztjuk a mikróban. Ezután a tojásokat egy robotgép segítségével habosra keverjük az édesítővel, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Amikor kicsit sűrűbb állagú már, beleöntjük a joghurtot, majd apránként adagoljuk a lisztet, az olvasztott margarint és a kókusztejet. Közepesen sűrű masszát kell kapnunk amit kisméretű merőkanállal vagy evőkanállal könnyen el tudunk oszlatni a muffin formákban.

Miután elkészült a tészta a muffin formákat félig megtöltjük vele, rákanalazunk egy teáskanál lekvárt, majd befedjük tésztával.

180 fokra előmőlegített sütőben 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megfelelően átsült-e.

Jó étvágyat!



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .