Take care of your health, there's no second chance.

Cukormentes málnás kuglóf

Cukormentes málnás kuglóf

Igazi nyári receptet hoztam nektek. Gyors könnyű és melegben is jól esik ez kelesztés nélkül készült málnával megbolondított kuglóf. Én nagyon szeretem a málnát szerencsémre a nagymamám kertjében sok terem. Szerencsés vagyok, hogy  így nem csak enni tudom de süthetek is vele. Szerintem amíg málna szezon van érdemes megsütni ezt a kuglófot, hiszen egyszerű és nagyon finom. 

Lássuk a hozzávalókat:

  • 300 g teljeskiőrlésű liszt
  • 200 g fehérliszt
  • 75 g négyszeres erejű édesítőszer
  • 250 g natúrjoghurt
  • 1 mokkáskanál őrölt vanília vagy vanília aroma
  • 200 g margarin
  • 1 csipet só
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej vagy növényi tej
  • kb. 200 g málna

Először is a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A liszteket elkeverjük a sütőporral és a csipet sóval. A megolvasztott margarint habosra keverjük az édesítőszerrel majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat úgy, hogy mindig keverünk rajta egyet. Hozzákeverjük a natúrjoghurtot is. Beleöntjük a vaníliát és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és folyadékot. Sűrű de még könnyen önthető masszát kell kapnunk. 

Ha elkészült a massza egy szilikon kuglóf formát veszünk elő vagy egy hagyományos kuglóf formát kilisztezünk és kivajazunk. Ezután beleöntjük a tészta felét és megszórjuk málnával. Majd annyi tésztát öntünk rá, hogy elfedje a málna szemeket. Újra megszórjuk málnával és ráöntjük maradék tésztát is. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Tűpróbával mindenképpen ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta!

Miután kihűlt vegyük ki a formából és vékonyra szelve vajjal, lekvárral vagy csak önmagában fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat! 🙂

 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .