Cukormentes málnás kuglóf

Igazi nyári receptet hoztam nektek. Gyors könnyű és melegben is jól esik ez kelesztés nélkül készült málnával megbolondított kuglóf. Én nagyon szeretem a málnát szerencsémre a nagymamám kertjében sok terem. Szerencsés vagyok, hogy így nem csak enni tudom de süthetek is vele. Szerintem amíg málna szezon van érdemes megsütni ezt a kuglófot, hiszen egyszerű és nagyon finom.
Lássuk a hozzávalókat:
- 300 g teljeskiőrlésű liszt
- 200 g fehérliszt
- 75 g négyszeres erejű édesítőszer
- 250 g natúrjoghurt
- 1 mokkáskanál őrölt vanília vagy vanília aroma
- 200 g margarin
- 1 csipet só
- 4 tojás
- 2,5 dl tej vagy növényi tej
- kb. 200 g málna
Először is a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A liszteket elkeverjük a sütőporral és a csipet sóval. A megolvasztott margarint habosra keverjük az édesítőszerrel majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat úgy, hogy mindig keverünk rajta egyet. Hozzákeverjük a natúrjoghurtot is. Beleöntjük a vaníliát és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és folyadékot. Sűrű de még könnyen önthető masszát kell kapnunk.
Ha elkészült a massza egy szilikon kuglóf formát veszünk elő vagy egy hagyományos kuglóf formát kilisztezünk és kivajazunk. Ezután beleöntjük a tészta felét és megszórjuk málnával. Majd annyi tésztát öntünk rá, hogy elfedje a málna szemeket. Újra megszórjuk málnával és ráöntjük maradék tésztát is. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Tűpróbával mindenképpen ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta!
Miután kihűlt vegyük ki a formából és vékonyra szelve vajjal, lekvárral vagy csak önmagában fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat! 🙂