Take care of your health, there's no second chance.

Töltött padlizsán (tejmentes, gluténmentes, cukormentes)

Töltött padlizsán (tejmentes, gluténmentes, cukormentes)

A nyárban és kora őszben azt szeretem legjobban, hogy rengeteg friss finom zöldséget és gyümölcsöt lehet enni. Ekkor különösen sok padlizsánt és cukkinit eszek, télen úgy sem lehet majd 🙁 Így a piacon vásárolt szép kis zöldségeket felhasználva töltött padliszánt készítettem glutén-, tej- és cukormentesen.

Szeretem a különféle töltött zöldségeket, hiszen számtalanféleképpen variálhatjuk a tölteléket így egyszerűen lehetetlen őket megunni.

Az alábbi hozzávalókra lesz szükségünk:

  • 3 kisebb méretű zsenge padlizsán
  • 300g csiperke gomba (most üvegeset használtam)
  • 160 g basmati rizs
  • 1 vöröshagyma
  • 500 g darálthús (pulyka darálthúst használtam)
  • 1 doboz zabtejszín/rizstejszín (2 dl)
  • Violife “sajt” 100g
  • kebab fűszerkeverék  ízlés szerint (http://www.hajokonyha.hu/kebab_fuszerkeverek) – használhatunk boltban kaphatót, vagy gyros fűszerkeveréket is

Elsőként a rizst kimérjük majd kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben feltesszük főni.

A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon megpírítjuk. Amikor már szép áttetsző rátesszük a darált húst, megszórjuk a fűszerkeverékkel majd alaposan átkeverjük.

Amíg a hús párolódik kivájjuk a padlizsánok belsejét majd felkockázzuk. A csiperke gombát is apró darabokra vágjuk. Amikor hús már megfőtt de nem még nem párolódott el az összes leve hozzá adjuk a padlizsánt és a gombát, Körülbelül 15 percig együtt főzzük. Ezután ráöntjük a zabtejszínt, majd a főtt rizst is hozzá keverjük.

A padlizsán csónakokat sütőpapírral bérelt tepsire helyezzük megtöltjük a darálthúsos keverékkel, majd Violife sajtot reszelünk rá.

A megtöltött padlizsánokat 180 fokon alul-felül sütés funkción körülbelül 20 percig sütjük, amíg sajt szépen rá nem olvad.

Jó étvágyat! 🙂



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .