Gesztenyés krémes – főzés nélkül (cukormentes, vegán, irbarát)

Nagyon szeretek sütni talán még jobban mint főzni, de amikor meleg van sajnos el megy tőle a kedvem. Ezért most egy olyan süti receptet hoztam, amit nem szükséges sütni és hamar elkészül.
Hozzávalók:
A tészta alaphoz:
- 250 g Gullón Fibre keksz
- 500 g natúr gesztenye massza
- 15 g négyszeres erejű édesítő
- 10 ml vanília aroma
- 50 g margarin
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl mandula/kókusztej
- 4 tk agar-agar por
- 200 ml kókuszkrém
- 200 g margarin
- 1 tasak vaníkiás xilit
- 25 g négyszeres erejű édesítő
+ min. 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé a csoki reszelékhez.
Először elkészítjük a pudingot. Ehhez pudingport kb. 0,5 dl mandulatejjel csomómentesre keverjük egy bögrében. Majd egy fazékban összekeverjük a maradék mandula tejjel és folyamatos kevergetés mellett, addig füzzük amíg be nem sűrösödik.
Amíg a puding hűl elkészítjük a gesztenyés alapot. A gesztenye masszát egy nagylyukú reszelőn leszereljük és összekverjük az étesítőszerrel. A kekszet összetörjük és aprítógéppel finom morzsává alakítjuk. Ha nincs aprító gépünk egy tegyük a kekszeket egy erősebb műanyag tasakba, aminek zárjuk le a száját és egy vastag deszkán kloffoló segítségével is össze apríthatjuk.
Az 50 g margarint mikróban alacsony hőfokon felolvasztjuk. Ezután összegyúrjuk a gesztenye masszát a keksszel és margarinnal, ha szükséges egy kis mandula tejet adunk hozzá. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütő papírral, és belenyomkodjuk a masszát. A margarint mikrohullámű sütőben vagy egy kicsi fazékban olvasszuk fel (ne legyen forró!). A kókuszkrémet keverjük habosra az édesítőszerrel és vaníliás xilittel, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a margarint és az agar-agar port. Simítsuk a gesztenyés réteg tetejére majd tegyük hűtőszekrénybe.
Kürölbelül 1 óra elteltével nagyjából megszilárdul a krém, ekkor vegyük elő és reszeljünk a tetejére étcsokoládét. Összesen 2-3 órát hagyjuk hűtőben pihenni, ezután már szeletelhető is.
Jó étvágyat! 🙂