Take care of your health, there's no second chance.

Gesztenyés krémes – főzés nélkül (cukormentes, vegán, irbarát)

Gesztenyés krémes – főzés nélkül (cukormentes, vegán, irbarát)

Nagyon szeretek sütni talán még jobban mint főzni, de amikor meleg van sajnos el megy tőle a kedvem. Ezért most egy olyan süti receptet hoztam, amit nem szükséges sütni és hamar elkészül.

Hozzávalók:

A tészta alaphoz:

  • 250 g Gullón Fibre keksz
  • 500 g natúr gesztenye massza
  • 15 g négyszeres erejű édesítő
  • 10 ml vanília aroma
  • 50 g margarin

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl mandula/kókusztej
  • 4 tk agar-agar por
  • 200 ml kókuszkrém
  • 200 g margarin
  • 1 tasak vaníkiás xilit
  • 25 g négyszeres erejű édesítő

+ min. 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé a csoki reszelékhez.

Először elkészítjük a pudingot. Ehhez pudingport kb. 0,5 dl mandulatejjel csomómentesre keverjük egy bögrében. Majd egy fazékban összekeverjük a maradék mandula tejjel és folyamatos kevergetés mellett, addig füzzük amíg be nem sűrösödik.

Amíg a puding hűl elkészítjük a gesztenyés alapot. A gesztenye masszát egy nagylyukú reszelőn leszereljük és összekverjük az étesítőszerrel. A kekszet összetörjük és aprítógéppel finom morzsává alakítjuk. Ha nincs aprító gépünk egy tegyük a kekszeket egy erősebb műanyag tasakba, aminek zárjuk le a száját és egy vastag deszkán kloffoló segítségével is össze apríthatjuk.

Az 50 g margarint mikróban alacsony hőfokon felolvasztjuk. Ezután összegyúrjuk a gesztenye masszát a keksszel és margarinnal, ha szükséges egy kis mandula tejet adunk hozzá. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütő papírral, és belenyomkodjuk a masszát. A margarint mikrohullámű sütőben vagy egy kicsi fazékban olvasszuk fel (ne legyen forró!). A kókuszkrémet keverjük habosra az édesítőszerrel és vaníliás xilittel, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a margarint és az agar-agar port. Simítsuk a gesztenyés réteg tetejére majd tegyük hűtőszekrénybe.

Kürölbelül 1 óra elteltével nagyjából megszilárdul a krém, ekkor vegyük elő és reszeljünk a tetejére étcsokoládét. Összesen 2-3 órát hagyjuk hűtőben pihenni, ezután már szeletelhető is.

Jó étvágyat! 🙂



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .