Take care of your health, there's no second chance.

Cukormentes eperszörp főzés nélkül

Cukormentes eperszörp főzés nélkül

Végre beköszöntött a nyár, a meleg időben mindenkinek jól esik, egy kis hűvös frissítő. Ki ne szeretné a szörpöket, pláne ha az friss érett gyümölcsökből cukormentesen készül? Nekem jöhet egy pohárral, természetesen egy kis jéggel 😉

Eperszörpöt készítettem ma főzés nélkül megőrizve az eper eredeti színét és zamatát.

A szörp készítéséhez a következőkre lesz szükségünk:

  • 2,5 kg eper
  • 625 g négyszeres erejű édesítő
  • 50 g citromsav
  • 2 teáskanál nátrium-benzoát

Az epreket alaposan megmossuk, megtisztítjuk a csumáktól és félre tesszük a hibás szemeket. Felszeleteljük és egy nagy lábosba borítjuk.

Összekeverjük az édesítőszerrel, fakanállal kissé összetörjük és egy éjszakára lefedve a hűtőbe tesszük.

Reggel alaposan összekeverjük a citromsavval és nátrium benzoáttal.  Majd egy fazékra helyezünk egy nagy tészta szűrűt, amiben egy tiszta konyha ruhát vagy nagy méretű gézlapot helyezünk el, beleöntjük az epret és hagyjuk lecsöpögni (körülbelül egy nap alatt ez meg is történik).

Tiszta üvegekbe töltjük és kedvünk szerint fogyasztjuk 🙂

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..