Take care of your health, there's no second chance.

„Joghurtos” meggyes pite cukor és tejmentesen

„Joghurtos” meggyes pite cukor és tejmentesen

Ismét egy régi kedvencemet hoztam el nektek inzulinrezisztencia barát formában. Nagymamám sokat készítette ezt a pitét így nagyon megszerettem. Ismét egy gyors egyszerű és nagyszerű recept következik.

Lássuk a hozzávalókat:

  • 150 g tk búzaliszt

  • 75 g búza finomliszt

  • 40 g négyszeres erejű édesítő

  • 1 üveg cukormentes megy befőtt (kb. 300 g) (én házi befőttet használtam de használhatunk fagyasztott meggyet is)

  • 150 g növényi joghurt (pl.: kókusz)

  • 60 ml olaj

  • 0,5 csomag sütőpor

  • 1 tasak vaníliás xilit

  • 3 tojás

A megy befőttet kibontjuk és egy mély tálba helyezett szűrőbe öntjük, így lecsepegtetjük. Amennyiben fagyasztott meggyet használunk, olvasszuk ki teljesen és keverjük össze édesítőszerrel ízlés szerint, amiben minimum félórát hagyjuk állni.

Ezután tojásokat habosra verjük az édesítőszerrel és vaníliás xilittel, majd hozzá keverjük a joghurtot is. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és az olajat, amíg egy sűrű masszát nem kapunk. A masszát egy kisebb méretű tepsibe öntjük (kb 20×30 cm), majd beleszórjuk a meggyet. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..