Take care of your health, there's no second chance.

„Neked egy tincs, Neki nagy kincs”

„Neked egy tincs, Neki nagy kincs”

Egy kicsit rendhagyó, személyesebb hangvételű bejegyzés következik. Avagy annak a története, hogy miért is érte meg, szerintem egyik pillanatról a másikra elbúcsúzni a hosszú hajamtól.

A mostani történet úgy kezdődik, hogy pár napja besétáltam a  fodrászomhoz és megkértem, hogy a derékig érő hajamat vágja le vállig érőre. Mondanom se kell mekkora döbbenet jelent meg az arcán 🙂 Aztán amikor hozzátettem, hogy a hajamat elszeretném adományozni nagyon fellelkesült.

Azonban most egy kicsit visszakanyarodnék 3 évvel ezelőttre. Körülbelül ezidőtájt 2016-ban úgy döntöttem megválok akkor is derékig érő hajamtól és jótékony célra ajánlom fel. Akkor 50 cm-től szabadultam meg, a változás igazán döbbenetes volt mindenki számára. Mellékelek egy fotót is:

3 évvel ez előtt a Gyermekrák Alapítványnak adományoztam a hajamat. Szerencsére személyesen tudtam bevinni az irodájukba, ahol rendkívül kedvesek voltak velem és látszott, hogy nagyon örülnek. Igazán fontos volt nekik ez felajánlás.

Idén szerencsére nekik már nem tudtam adományozni, mivel a honlapukon közzétett tájékoztató szerint jelenleg nincsen szükségük hajadományra, mivel minden hozzájuk forduló gyermek kérését teljesíteni tudják. Ez annyira jó hír!

Mivel tudtam, hogy idén is adományozni szeretnék más alapítványt kerestem így akadtam rá a Curly Hajadományozó Alapítványra. Ami különösen tetszett bennük, hogy már 30 cm-től adományozhatsz hajat illetve eldöntheted, hogy a levágott tincseiddel, vagy azok értékével szeretnéd támogatni az arra rászorulókat. Az utóbbi esetben az alapítvány értékesíti a felajánlott hajat és az abból befolyt pénzösszeget felhasználva nyújt segítséget.

A haját mindenki elküldheti postán is ez esetben csatolnia kell egy nyilatkozatot, hogy milyen céllal adományoz.

Nagyon fontos betartani a haj vágásakor az alábbi szabályokat:

  • az adományozott haj nem lehet festett
  • minimum 30 cm-t kell levágni
  • a hajat tincsenként begumizva kell levágni (egy tincs ne legyen 1 cm-nél vastagabb)

Az adományra szánt hajvágásáról itt találtok részletes leírást.

Szóval ezekkel az információkkal felvértezve mentem el idén is fodrászomhoz, hogy végül 35 centimétert vágjunk hajamból. Az eredmény ismét igen látványos lett:

A hajamat ezután a kitöltött nyilatkozattal együtt ajánlott levélként elküldtem az alapítványnak.

Úgy gondolom,  a jövőben is fogok adományozni, jó érzés, hogy egy ilyen egyszerű dologgal is mennyit lehet segíteni. Még két további alapítványt találtam, akiket lehet ilyen módon támogatni:

Remélem, sikerült meghoznom a kedveteket  a hajadományozáshoz. Ne feledjétek:

„Neked egy tincs, Neki nagy kincs”!Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .