Avokádó krém (kicsit magyarosan) – vegán

Először is el kell mesélnem az avokádóhoz fűződő első élményemet. Több, mint 10 éve találkoztunk vele először (akkor még külföldön). Természetesen már hallottunk róla így gondoltuk kipróbáljuk. Mondanom sem kell mi úgy kezdtük enni mint az almát, mert hát elvégre gyümölcs. Ennek a rövid találkozónak az lett az eredménye, hogy évekig nem ettem avokádót… 😀
Ahogy már sejthetitek ebben a bejegyzésben nem egy régi klasszikust hozok, hanem egy új keletű kedvencet nektek. Az avokádó ugye bár gyümölcs, de nem javasolnám, hogy úgy kezdjétek el falatozni, mint az almát 🙂 Azonban kiváló “kenyérre való kencét” készíthetünk belőle.
Első találkozásunk óta persze sokat olvastam az avokádóról és rájöttem, hogy rengeteg féle képpen el lehet készíteni. Én most egy új reggeli alternatívát hoztam nektek arra az esetre, ha nincs kedvetek sütögetni de már unjátok a reggeli szendvics különböző variációit. Természetesen gyors egyszerű és nagyszerű, hogy a reggel résnyire nyitott szemmel is el ellehessen készíteni 😉
Szükségünk lesz:
1 db érett avokádóra
1 gerezd fokhagymára
ízlés szerinti sóra
kenyérre aminek tetejére rákenhetjük krémet és már falhatjuk is be 🙂
Az avokádót körbe vágjuk és elforgatva ketté választjuk, majd kikaparjuk a belsejét (mondjuk így).
Egy kis edényben villával összenyomkodjuk. A fokhagymát megpucoljuk és egy fokhagymanyomón keresztül nyomva az avokádóhoz adjuk, ízlés szerint sózzuk alaposan össze keverjük s kész is!
Mehet e kenyérre fogyasszuk sok zöldséggel, hogy finom és tápláló is legyen a reggelink egyben.
Jó étvágyat!