Take care of your health, there's no second chance.

Virslis mini kiflik

Virslis mini kiflik

A leggyakoribb reggelim a saját készítésű teljes kiőrlésű kenyerem kiegészítve valamilyen szendvicskrémmel, vagy felvágottal és természetesen zöldségekkel. Hát gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy erre viszonylag hamar rá lehet unni  🙂 Ilyenkor szoktam különböző IR barát reggeli péksüteményeket alkotni a konyhámban. Ezért most a múltkori kakaós kiflik után egy sós reggelizni valót hoztam nektek.

Hozzávalók (32 db mini kiflihez)

  • 740 g, teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 160 g, búza finomliszt
  • 100 g, Sikér
  • 140 g, Margarin
  • 6 dl víz
  • 4 tk só
  • 14 g szárított élesztő
  • 600 g, koktél frankfurti virsli (lényeg, hogy mindegyik kiflibe jusson egy :))
  • kevés sajt a tetejére

Először kimérjük a liszteket, a sikért és a sót összekeverjük az élesztővel. Felolvasztjuk a margarint majd egy dagasztó gépbe öntjük (kenyérsütő gép dagasztó funkcióját is használhatjuk) a száraz hozzávalókat. A margarint és a vizet fokozatosan hozzá. Rugalmas, de nem ragacsos tésztát dagasztunk.

30 perc kelesztés után négy részre osztjuk a tésztát, egy részt kör alakúra nyújtunk majd felosztjuk 8 egyenlő részre. A háromszögeket egyesével kicsit megsodorjuk, a szélesebb végére helyezünk egy mini virslit és feltekerjük, tepsire helyezzük. Addig folytatjuk a műveletet, amíg el nem fogy a tésztánk. Ha szeretnénk reszelt sajtot szórhatunk a tetejére.

Újabb 30 percig kelesztjük ez alatt előmelegítjük a sütőt 180 fokra (alul-felül sütés). Érdemes a melegítéskor egy vízzel teli kis edényt tenni s ütő aljára a gőzös sütőtér érdekében. Körülbelül 25 perc alatt elkészülnek de érdemes tűpróbával ellenőrizni.

Jó étvágyat! 🙂

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.