Take care of your health, there's no second chance.

Medvehagymás teljes kiőrlésű pogácsa (tejmentes, vegán recept)

Medvehagymás teljes kiőrlésű pogácsa (tejmentes, vegán recept)
Hozzávalók
30g búzasikér
470 g teljes kiőrlésű liszt (nálam 400 g tk. búza, 70g zabpehelyliszt)
1 csomag (7g) instant élesztő
1 teáskanál útifű maghéj +1 dl víz (1 tojással kiváltható ebben az esetben nem lesz vegán a recept)
2 teáskanál só
200 g margarin
2 dl víz
nagy marék medvehagyma
Elkészítés
A sikért, a liszteket a sót és az élesztőt összekeverem majd elmorzsolom a margarinnal. Az útifűmaghéjat egy kis pohárban vízzel összekeverem s kb. 5 percig állni hagyom. Utána kis mélyedést készítek a liszt közepébe és beleöntöm, majd vizet apránként adagolva puha, nem ragacsos tésztát gyúrok. (A lisztek eltérő mennyiségű vizet vehetnek fel így 1-2 ek liszt esetlegesen víz hozzáadása indokolt lehet).
Kisodrom, megkenem olvasztott margarinnal és rászórom a medvehagymát. Alulról és felülről behajtom tésztát, majd ugyanezt megismétlem két oldalról. Ezután 30 percet pihentetem.
A 30 perces pihenő után újra kinyújtom megkenem olvasztott vajjal és ismét hajtogatom. Ezután pihentethetjük újabb félórát, újabb hajtogatás, majd megint pihentetés félórát. Én azonban az időhiány jegyében csak 15 percet vártam s harmadik hajtogatás esetén 5-10 perc elteltével már nyújtottam is szaggatáshoz a tésztát. Így is tökéletes lett.
Szaggatás előtt elég kb. 2 cm vastagra nyújtani, majd késsel 2 irányban bemetszeni és kiszaggatni. A sütőt ekkor már elő melegíthetjük 190 fokra (alul-felül sütés), ha bemelegedett a sütő betesszük a pogikat és 30 perc alatt készre sütjük.
Nekem 82 db lett, így egy db-ban 3,4 g ch van.
Jó étvágyat!

 



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .