Take care of your health, there's no second chance.

Kókuszjoghurt

Kókuszjoghurt

(cukormentes,tejmentes, vegán recept)

Hozzávalók:

200 ml kókuszkrém

800 ml víz

35g étkezési keményítő

1/4 joghurt kapszula ezt használtam

1 ek cukor (csak az joghurt baktériumok elszaporodásához szükséges)

Elkészítés:

A kókuszkrémet apránként felöntöm vízzel, majd felforralom. Ha felforrt hozzáadom az egy evőkanál cukrot. A keményítőt egy bögrében folyékony állagúvá keverem kevés “tejjel” amit a fazékból merek ki. Majd a fazékba öntöm és gyors mozdulatokkal elkeverem. Az egészet addig kevergetem és még melegen tartom a főző lapon amíg közel puding állagúra nem sűrűsödik.

Ezután leveszem a tűzről és hűlni hagyom. Az edény hőtartásától függően körülbelül egy óra alatt kéz melegre hűl, ekkor hozzáadom a kapszulában lévő por negyedét amit előtte kevés vízzel elkevertem. Joghurt készítő gépembe öntöm, ami 12 órán át egyenletes hőmérsékleten tartja és ez alatt el is készül a joghurt.

Tálaláskor friss gyümölcsöket, cukormentes lekvárt keverek hozzá.

Jó étvágyat! 🙂



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.