Hozzávalók 4 adaghoz:
200g csiperkegomba aprítva
200g apró csiperkegomba egész
200 g mexikói zöldség keverék
1 kisebb kaliforniai paprika, apróra vágva
1 közepes sárgarépa karikára vágva
5 dl kókusztej
1 ek olaj
1 1,5 tk kurkuma
só, bors, pirospaprika ízlés szerint
3 ek zabpehely liszt a sűrítéshez
200 g teljeskiőrlésű száraz tészta
Elkészítés:
A zöldségeket egy nagy fazékban 1 ek olajon elkezdjük párolni, sózzuk borsozzuk és felöntjük a kókusztejjel, hozzáadjuk a kurkumát és a pirospaprikát. Fedő alatt puhára főzzük. Amíg főnek feltesszük a tészta vizét is forrni és megfőzzük a tésztát.
Miután megpuhultak a zöldségek, egy bögrébe teszünk 3 ek zabpehely lisztet, a fazékból merünk rá levet és csomómentesre keverjük (ez a túl nagy hőmérséklet különbség elkerülése miatt kell, így megúszhatjuk, hogy csomóssá váljon a szószunk 🙂 ). Majd fazékba öntjük és gyors mozdulattal elkeverjük. Ezután még egyet forralunk „ragun” majd le vesszük tűzről és szép kis tálkákban a tésztára halmozva tálaljuk 🙂
Jó étvágyat!