Hozzávalók:
500 g csirkemell
só, bors/csirke fűszersó
olaj
100g bulgur
3 szál újhagyma
fél citrom leve
só
bors
2 marék aprított petrezselyem
késhegynyi chili
4 ek paradicsom püré
A csirkemellet felkockázzuk befűszerezzük, legalább félórát állni hagyjuk, majd kevés olajon készre sütjük. A bulgurt kevés sóval elkeverjük, 2 dl vizet felforralunk és a bulgurra öntjük és 20 percig lefedve pihentetjük. Az újhagymát apró karikákra vágjuk, kicsavarjuk a citromlevét. Ha a bulgur már megpuhult összekeverjük a paradicsom pürével, a petrezselyemmel az újhagymával és a citromlevével, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk még illetve tehetünk bele egy kevés chilit.
Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!