Take care of your health, there's no second chance.

Pirított csirkemell falatok török paradicsomos bulgurral, ahogy én készítem (2 adag)

Pirított csirkemell falatok török paradicsomos bulgurral, ahogy én készítem (2 adag)

Hozzávalók:
500 g csirkemell
só, bors/csirke fűszersó
olaj
100g bulgur
3 szál újhagyma
fél citrom leve

bors
2 marék aprított petrezselyem
késhegynyi chili
4 ek paradicsom püré

A csirkemellet felkockázzuk befűszerezzük, legalább félórát állni hagyjuk, majd kevés olajon készre sütjük. A bulgurt kevés sóval elkeverjük, 2 dl vizet felforralunk és a bulgurra öntjük és 20 percig lefedve pihentetjük. Az újhagymát apró karikákra vágjuk, kicsavarjuk a citromlevét. Ha a bulgur már megpuhult összekeverjük a paradicsom pürével, a petrezselyemmel az újhagymával és a citromlevével, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk még illetve tehetünk bele egy kevés chilit.
Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .